De nieuwe LièGin, de gin in samenwerking met Millésime Chocolat

De nieuwe LièGin, de gin in samenwerking met Millésime Chocolat 721 404 LièGin

De nieuwe LièGin, de gin in samenwerking met Millésime Chocolat

LièGin, de Luikse pionier in het stoken van gin, ging de samenwerking aan met Millésime Chocolat om, onder de naam Bean-to-gin, een nieuwe gin te creëren met toetsen van chocolade.

Deze nieuwe variant heeft zijn aroma’s te danken aan gemalen peper uit Madagaskar en cacaobonen uit Guatemala. Deze mix van smaken zorgt ervoor dat deze gin proeft naar chocolade. De gemalen peper wordt tweemaal gedistilleerd voor een verfijnd product met 10% chocoladedistillaat per fles. Voor de fraîcheur en aciditeit werd een vleugje peer toegevoegd, wat vast en zeker in de smaak zal vallen van de liefhebbers van de combinatie peer met chocolade.

De ultieme smaakervaring wordt werkelijkheid doordat de fles vergezeld wordt van een chocoladetablet Millésime 2018 zodat de gin net voor het serveren versierd kan worden met knapperige chocoladeschilfers. Om de aroma’s van de Bean-to-gin volledig tot hun recht te laten komen, wordt aangeraden om deze gin te combineren met een neutrale Indian of Mediterranean tonic.