Het begin

Sinds 2016 zijn we zo gek om Luik in een fles te stoppen. Onze gin is net zoals elke goede Luikenaar vriendelijk, warm, gastvrij en vol van karakter.

Maar terug naar het begin … Gin is een alcoholische drank op basis van peket, verkregen uit jeneverbessen, die graag gedronken werd door ons folklorefiguur Tchantchès.

We hebben besloten dit recept aan te passen aan de smaak van vandaag door er een moderne touch en aromatische frisheid aan te geven.

Na ontelbare probeersels, mengsels, studies, veel geduld en vooral veel proefmomenten met vrienden zijn we uiteindelijk tot een subtiel evenwicht gekomen tussen aroma en kruiden: dit was het begin van LièGin

Logo Liegin
Roman Jans

Onze expertise

Hoewel onze gins modern en bijzonder aromatisch zijn, blijven ze trouw aan de oeroude tradities en recepten die sinds 1836 zorgvuldig worden uitgewerkt door een Belgische familiedistilleerderij uit Raeren, in de provincie Luik.

LièGin hecht ook veel belang aan een goede omgang met de natuur en haar kostbare grondstoffen.

Zo gebruiken we voor het maken van onze gins vrijwel altijd biologische graanalcohol die gedistilleerd wordt in een kolf met kolom. Deze kolom is voorzien van 6 platen om de alcohol 6 keer te distilleren én de beste aroma’s te verkrijgen. Om te voldoen aan het Biolabel gebruiken we tijdens het stoken van onze gins uitsluitend natuurlijke aroma’s.

We ontwikkelen onze producten in samenwerking met lokale ambachtslieden. Daarbij springen we respectvol om met ieder ingrediënt om alle smaak en authenticiteit te bewaren.

Ons gamma

Onze ‘moedige’ gin is vandaag te verkrijgen in verschillende varianten die stuk voor stuk vernieuwend zijn. Telkens zetten we in op originaliteit en gaan we op zoek naar de nieuwste hypes onder onze hippe klanten, met respect voor de Luikse ambacht.

LieGin l'original

De originele

LieGin le passionné

De passievolle

LieGin Floral

De florale

LieGin l'intense

De intense

LièGin Jungle

De exotische

Zin om achter de bar te kruipen?

Ontdek hier al onze cocktailrecepten op basis van LièGin en laat je inspireren!

Weet jij waar ik er een kan vinden?

Da’s simpel met onze store locator!

Hé!

Er wordt over ons gesproken …

De nieuwe LièGin, de gin in samenwerking met Millésime Chocolat
De nieuwe LièGin, de gin in samenwerking met Millésime Chocolat 721 404 LièGin

De nieuwe LièGin, de gin in samenwerking met Millésime Chocolat LièGin, de Luikse pionier in het stoken van gin, ging de samenwerking aan met Millésime Chocolat om, onder de naam…

LièGin en Millésime slaan de handen in elkaar voor een gin met chocoladesmaak
LièGin en Millésime slaan de handen in elkaar voor een gin met chocoladesmaak 721 404 LièGin

LièGin en Millésime slaan de handen in elkaar voor een gin met chocoladesmaak “Wanneer het over eten en drinken gaat, blijven de Luikenaars maar vernieuwen. Dat bewijzen ze nog maar…

Bouteilles LieGin
Drie ambachtelijke ginmerken uit belgië die je moet proeven
Drie ambachtelijke ginmerken uit belgië die je moet proeven 721 404 LièGin

Drie ambachtelijke ginmerken uit belgië die je moet proeven Deze uitgesproken Luikse gin, uit 2016, weerspiegelt perfect hoe de inwoners van deze stad in het leven staan: hartelijk maar vol…

#Liè_gin #Discovertheliègend

Volg ons op Instagram !

Vous l'attendiez tous et toutes 🙌! Voici notre nouveau LièGin Val-Dieu édition limitée @valdieubrasserie 🆕. Un LièGin qui vous surprendra par ses arômes d'agrumes (pamplemousse et Yuzu), par sa pointe d'épice (gingembre) et par ses notes subtiles maltées!
Une vague de fraîcheur🧊🧊🧊 pour les premiers apéro-terrasse🍸!
Restés connectés... Nous vous en dirons plus toute cette semaine sur ce nouveau "divin breuvage" 🙂 Rendez-vous dès le 31 mai dans vos points de vente habituels!
Mais que se prépare-t-il donc encore chez LièGin...🧐🤫
🔜🔜Wat gebeurt nog bij LièGin...?🧐🤫
🔜🔜
Ce Dimanche:✅ Ne pas oublier les fleurs 🌸🌸🌸 pour maman 💜 #LièGinGicopa #fetedesmeresDécouvrez les nouvelles violettes 🌸 en gomme molle 🆕 pour encore plus de fondant dans votre verre 😱😱 @gicopa.beL'abus d'alcool est dangereux pour la santé.
Hello week-end🍍🍍Concours sur notre PAGE Facebook ➡️ Tentez votre chance en gagnant le LièGin 🍍JUNGLE 🤞#contest #🍍 #ginpassion
LièGin 🍍JUNGLE 🍍
Stop à la grisaille et place au 🌞🌞
Expérimentez le soleil 🍍🌞 dans vos verres
➡️ LièGin Jungle 🍍🍍
#ananas #ananassquad #gin
Love is great but a bottle of LièGin never broke my 💘 heart 💘
LièGin is my Valentine 💋Which one is your favorite 🤍🧡💜🤎 ? #lieginismyvalentine🎥@otravista.prod
💘💘

Laten we contact houden!

Zin om ons te contacteren en je LièGin ervaring te delen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Powered by

     Vitamines Agency