Our beginnings

In 2016 we took on the crazy challenge of putting Liège in a bottle. Our gin is like any good, honest Liégeois: kind, open, friendly and full of character.

Historical footnote: gin is a spirituous beverage with a basis of péket, a spirit obtained from the juniper berries so dear to our Tchantchès, symbol of our folklore.

We have decided to update this recipe to the taste of today by giving it this touch of modernity and aromatic freshness.

After numerous tests, multiple mixes and all kinds of research, much patience and, most of all, countless tastings among friends, we struck a crafty balance between flavours and spices: LièGin was born.

Logo Liegin
Roman Jans

Our expertise

As modern and very aromatic as they may be, our gins also remain true to the traditions and time-honoured recipes meticulously developed since 1836 by a Belgian family distillery situated in Raeren, in the Province of Liège.

LièGin is also very mindful of the respect of nature and the top-quality ingredients that this offers us.

So, to make our gins, we almost systematically use an organic grain spirit distilled in a still with a 6-plate rectification column. This means we can distil the spirit six times and bring out all the best flavours. In the making of our gins we will exclusively use natural aromas to guarantee the Organic certification.

The development of our products is based on partnerships with local craftsmen. We favour respect of each individual ingredient, so as to extract the full authenticity and essence.

Our range

Our “brave” gins now come in several versions, each more innovative than the next. This accounts for most of the originality, plus our research on the taste trends of our trendy consumers. With strict respect of Liège craft traditions.

LieGin l'original

The Original

LieGin le passionné

The Passionate

LieGin Floral

The Floral

LieGin l'intense

The Intense

LièGin Jungle

The Exotic

So, you are a barman?

Here you can discover all our LièGin cocktail recipes … Make your creativity the talk of the town!

Do you know where I can get it?

Simplicity itself with our point-of-sale finder!

At last!

People are talking about us …

The new LièGin gin created in partnership with Millésime Chocolat
The new LièGin gin created in partnership with Millésime Chocolat 721 404 LièGin

The new LièGin gin created in partnership with Millésime Chocolat Pioneering Liège gin designer LièGin has pooled its manufacturing resources with Millésime Chocolat to create a new chocolate-flavoured gin named…

LièGin and Millésime join up to create a chocolate gin
LièGin and Millésime join up to create a chocolate gin 721 404 LièGin

LièGin and Millésime join up to create a chocolate gin “When it comes to food and drink, those people in Liège just keep on inventing. They have now, once again,…

Bouteilles LieGin
Three marks of artisanal belgian gin you should taste
Three marks of artisanal belgian gin you should taste 721 404 LièGin

Three marks of artisanal belgian gin you should taste “This thoroughbred Liège Gin, first made in 2016, reflects the character of the people of the principality: open and easy-going, but…

#Liè_gin #Discovertheliègend

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Jour 2️⃣ de notre calendrier de l'avent. Voici le Sex Apple 😱🔥🤪 by Olivier Delaunoy 🍹barman du Van der Valk Sélys Liège:Ingrédients:🥄LièGin x Meurens saveurs pomme 🍎 🍏 – cannelle 4cl
🥄Sirop de cerise amarena 2 cl 🍒
🥄Jus de citron jaune 2cl 🍋
🥄Peychaud’s bitter 3 dash
🥄1 feuille de Shizo 🍁
🥄Champagne ( ou bulle) 6 cl 🍾🥂Le tout au shaker , puis filtrer deux fois, ensuite rallonger de 6 cl de Champagne et décorer avec une feuille de Shizo.Santé! 🥂🧊🍸
Cette semaine, on a décidé de vous faire plaisir 😍! Découvrez notre calendrier de l'avent by LièGin 🌲 ! Chaque jour, pendant 7 jours, une recette cocktail différente!Et on commence aujourd'hui avec notre deuxième recette chaude🔥 du LièGin Meurens.Ce cocktail s'appelle le Toddy’s LièGin T by Jp @jazzpicotoIngrédients:5cl de Liegin Pomme-Cannelle by Meurens
2.5cl  de jus de pomme 🍎 Bio
1.5cl de jus de citron 🍋 Jaune Bio
1 zeste de citron vert
1 cuillère à cocktail de miel 🍯 artisanal
3 doses d'eau chaude
Des pommes séchées ou fraîches pour la décoration
Quelques bâtons de cannelle
Quelques fèves TonkaPréparation:Dans une tasse type Moscow Mule (en cuivre)1️⃣ Dissoudre délicatement le miel dans l’équivalent de 2 tasses à expresso d’eau chaude (comme pour une tisane) .
2️⃣ Ajouter le jus de citron jaune fraichement pressé et le jus de pomme bio et mélangez.
3️⃣ Verser la dose de Liègin Pomme-Cannelle by Meurens et completez par l’équivalent d’une tasse à expresso d’eau bien chaude.
4️⃣ Terminer par un « garnish » de quelques lamelles de pommes finement coupées ou de tranches de pommes séchées (déshydratées type pommes-chips).
5️⃣ Squeezer un zeste de citron vert avec lequel vous pouvez venir frotter les bords de votre "Moscow mule" et un petit bâton de cannelle.
6️⃣ Servir en saupoudrant légèrement de fèves de tonka rappées.Le tour est joué! Un cocktail chaud et réconfortant au coin du feu pour de belles soirées d'hiver seul(e) ou entre amis.
😱 LièGin Pomme-cannelle, dans sa bouteille bleu ciel sérigraphiée facilement identifiable comme le Vrai Sirop de Liège® @siropdeliege_m.meurens de la même maison, vous ramènera dans vos souvenirs d’enfance… 😍Ce gin 🇧🇪 a été imaginé non pas à base de sirop mais bien d’un distillat de concentré de pommes 🍎 du verger issues du plateau de Herve, qui lui confèrent ce goût juteux et acidulé sublimé par des notes épicées de cannelle.Disponible chez vos meilleurs cavistes et épiceries fines 🛒!
#pommecannelle #ginbelge #gin🇧🇪 #🇧🇪 #ginlover overs
La voici la voilà! 🔥Notre première recette 🍹 BIO MULLE Liégeois élaborée à base de notre nouveau LièGin Pomme-Cannelle by Meurens... @siropdeliege_m.meurensLes ingrédients:💙5cl Liegin Pomme-Cannelle by Meurens Bio
💙2cl Bacanha Brut bio sirop cannelle
💙1cl jus de citron jaune bio 🍋
💙10cl Ginger Beer (Three Cents)
💙2cl Jus pomme Redlove bio (Patrick Font) 🍎
💙3 ou 4 feuilles de basilic (optionnel) 🍃
💙1⁄4 pomme bio
💙Bâton cannelle
💙Quelques fèves de Tonka ou 💙Badiane étoiléeRecette:1️⃣ Nettoyez et découpez la pomme en cubes et ajoutez le sirop Bacanha cannelle et le LièGin Pomme-cannelle by Meurens.2️⃣ Pilez la pomme pour bien en extraire les arômes.3️⃣ Ajoutez le citron fraîchement pressé et le pur Jus de pomme Redlove avec quelques glaçons grossièrement concassés.4️⃣ Mélangez le tout à l’aide d’une cuillère avant d'ajouter le basilic (optionnel) délicatement frotté sur le bord du verre .5️⃣ Remplissez totalement de glaçons concassés et terminez de remplir avec le ginger Beer.6️⃣ Décorez avec de fines tranches de pomme fraîche ou déshydratée et un bâton de cannelle.7️⃣ Servez en saupoudrant légèrement avec la fève de tonka rappée ou en ajoutant de la  badiane étoilée.Santé 😍!#ginbelge #ginbelgium #gingergin #siropdeliege
ET A C T I O N 🎬 !
LièGin 🎥 partenaire du @fifclVidéo par @oli_the_belgian
Célébrons les bons vivants, la fête, le partage et la bibine sans censure avec @chicandier & @mathou_cann 🍻🥂🍸🍹
@lieg_in a eu bon nom de dieu 🥃 UN JOUR SANS FAIM bientôt en Belgique !!!
#unjoursansfaim #bibine #lieginlovesyou #bonsvivants

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